Pensionsalder nærmer sig 70

Slettet Bruger,

30/05/2007

Vi lever længere. Til gengæld skal vi også arbejde længere. Med velfærdsforliget blev tilbagetrækningsalderen hævet med to år fra 2019, men dette er ikke tilstrækkeligt. Vores levealder er steget så meget, at det er nødvendigt at hæve tilbagetrækningsalderen med mindst et år. Og hvis stigningen fortsætter, skal både efterløns- og pensionsalderen hæves med to år i 2025 og 2026, skriver epn.dk.

Velfærdsforliget er baseret på Danmarks Statistiks befolkningsprognoser fra 2001, men disse prognoser er siden blevet revurderet kraftigt. De seneste ti år er den gennemsnitlige levetid for mænd steget tre år for mænd og med 2,4 år for kvinder, hvilket er tre-fire gange så meget, som levealderen steg i den forudgående tiårsperiode.

"Det er en meget markant udvikling, der har overhalet os med mindst 10 år. Levealderen er allerede nu oppe på det niveau, hvor den ifølge vores fremskrivninger først skulle være om 10 år," siger formanden for den tidligere Velfærdskommission, professor og tidligere overvismand Torben M. Andersen.

Kilde: