PET lod beviser ligge i terrorsag

Behold bare beviserne, vi har kun brug for en anholdt

Slettet Bruger,

20/02/2008

Behold bare beviserne, vi har kun brug for en anholdt. Sådan lod holdningen til at være hos Politiets Efterretningstjeneste (PET), da man tirsdag i sidste uge anholdt en 36-årig tuneser for planlægning af terror. PET lod både bærbare computere, adskillige DVD'ere og 18.000 kr. i kontanter ligge, fortæller mandens hustru til TV-Avisen.

Den praksis møder kritik fra formanden for de danske forsvarsadvokater, Henrik Stagetorn.

"Det mener jeg ikke er rimeligt. Der kunne jo også i de her ting være noget, der taler til de tiltaltes fordel. Der kunne jo ligge et eller andet på computeren, der kunne godtgøre, at det her drejer sig om noget helt andet. Sådan noget skal jo også frem, siger Henrik Stagetorn til Radioavisen.

Luppen for det blinde øje
Også den tidligere operativ chef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen, undrer sig over efterretningsagenternes tilsyneladende glemsomhed.

"Omhyggelighed og grundighed i forbindelse med en sådan ransagning er helt afgørende for sagens udfald. Og så er der en ting, der er fantastisk vigtigt: at både politi og anklagemyndighed har pligt til at sørge for, at ingen bliver uskyldigt dømt. Så man kan ikke tillade sig at sætte luppen for det blinde øje, for tingene kan få relevans," siger han til TV-Avisen tirsdag aften.

PET har ikke ønsket at kommentere sagen over for DR.

[email protected]

Kilde: