Optøjer rammer socialt skævt

Hvis den seneste tids optøjer er udtryk for social uro, så er der en række hærværksmænd, der for alvor skider i egen rede

Slettet Bruger,

18/02/2008

Hvis den seneste tids optøjer er udtryk for social uro, så er der en række hærværksmænd, der for alvor skider i egen rede. Optøjerne går nemlig værst ud over folk med små indtægter. Det skriver Berlingske Tidende.

Ifølge Forsikringsoplysningen har 20 procent af alle bilejere ingen kaskoforsikring. 10 procent af alle danskerene har ingen indboforsikring, et tal, der er oppe omkring 50 procent i socialt belastede kvarterer, hvor folk altså selv skal betale den fulde pris for bål, brand og hærværk.

"Måske er 100 biler udbrændt. I gennemsnit er totalskadede biler 52.000 kr. værd, så det bliver 5,2 mio. kr., men det skal ses i forhold til, at vi årligt udbetaler syv mia. kr. på motorkøretøjsforsikringer. De bygningskader, som er sket, vil formentlig løbe op i mere," siger Christian Skjødt fra Forsikringsoplysningen til Berlingske Tidende.

Folk, der er forsikrede kommer dog naturligvis også til at mærke de økonomiske konsekvenser, hvis deres bil er blevet brændt. En typisk selvrisiko er i omegnen af 5.000 kroner og dertil skal lægges en forhøjet forsikringspræmie på den næste bil.

[email protected]

Kilde: