Oppositionen vil lade kommuneskatterne stige

Slettet Bruger,

06/11/2007

Oppositionen vil ikke gribe ind overfor kommunerne, der for 2008 bebuder skatteforhøjelser på 1,5 mia. kroner mere, end de har aftalt med regeringen. Tidligere har Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, sagt, at skatteforhøjelsen ikke skal stoppes, og nu tilslutter de Radikale sig, skriver Berlingske Tidende.

"Vi kommer ikke ud med nøgler og brækjern for at åbne kommunernes budgetter i december, og vi er ikke indstillet på en generel straffeaktion. Vi er for langt henne til, at man kan forestille sig en sparerunde," siger de Radikales leder, Margrethe Vestager, til Berlingske Tidende og fortsætter:

"Velfærdsløfterne på Christiansborg er eksploderet, og derfor forstår jeg godt, at kommunerne - også efter kommunalreformen - har svært ved at lægge sig på laveste niveau eller bare på gennemsnittet."

Thor skyder til hjørne
Finansminister Thor Pedersen fra Venstre ønsker ikke at forholde sig til, hvad der skal ske med ulydige kommuner, men skyder i stedet spørgsmålet til hjørnespark og afgørelse efter valget.

"Når vi ved, hvad der er op og ned på tallene, skal vi sammen med KL drøfte, hvad vi gør. Aftalen i juni blev rost af KL, men man kan næsten få det indtryk, at der rundt omkring er lokale principper om, at hvis man kan genere regeringen, så er man ligeglad med aftalen. Hvis man vil have et kommunalt selvstyre med store frihedsgrader, der fungerer, så skal man overholde aftalesystemet," siger Thor Pedersen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: