Odense sætter en stopper for børns ramadanfaste

Odenses muslimske skolebørn skal ikke længere have lov til at faste under ramadanen

Slettet Bruger,

11/09/2008

Odenses muslimske skolebørn skal ikke længere have lov til at faste under ramadanen. På et lukket møde tidligere på ugen besluttede Børne- og Ungeudvalget at pålægge rådmand Jane Jegind (V) at lægge pres på skolerne for at få dem til at sætte en stopper for fastende muslimske skolebørn. Det skriver DR Fyn.

"Det her handler ikke alene om skolepolitik, det handler også om sundhedspolitik, og det handler også om, at det her, det er nogle børn, som er i voksealderen og som skal være i stand til at lære noget. Uanset hvordan man vender og drejer det, så kan børn altså ikke lære noget, de kan heller ikke vokse, hvis det er sådan, at de ikke får eller indtager føde." siger rådmanden til DR Fyn.

På Humlehaveskolen i Odense kan man godt mærke børnenes manglende energi under fasten, men skoleinspektør Olav Nielsen mener, at den politiske opfordring bliver svær at føre ud i livet.

"Jeg kan jo ikke tvinge børn til at spise, jeg kan jo ikke tvangsfodre dem eller give dem sondemad," siger Olav Nielsen til DR Fyn.

[email protected]

Kilde: