Nyt takstsystem koster private hjemmehjælpsfirmaer dyrt

Private hjemmehjælpsfirmaer i Århus har fået en kedelig velkomst til 2008 af kommunen

Slettet Bruger,

07/01/2008

Private hjemmehjælpsfirmaer i Århus har fået en kedelig velkomst til 2008 af kommunen. Her har man nemlig besluttet at nedsætte prisen til firmaer, der yder praktisk hjælp til de ældre i form af for eksempel rengøring, vask og indkøb med 19 kroner i timen. Samtidig er betalingen for den samme praktiske hjælp steget med ti kroner, når den udføres af leverandører, der også udfører egentlige plejeopgaver hos de ældre. Og det er stort set kun kommunens egen hjemmepleje, der udfører personlig pleje i Århus. Det skriver jpaarhus.dk.

"Jeg vil ikke finde mig i en lønforskel på næsten 30 kr. i timen. Jeg har fem ansatte, og jeg kan da ikke bare sige, at de skal gå ned i løn, fordi kommunen pludselig har sænket timeprisen. Det er en meget underlig måde, kommunen behandler sine leverandører på," siger Pia Brændstrup, der er ejer af et privat hjemmehjælpsfirma, til jpaarhus.dk.

90 procent af de ældre, der modtager både praktisk hjælp og pleje, får det ifølge Pia Brændstrup fra kommunens hjemmepleje. Med de nye takster kan kommunen tilføre sig selv ekstra penge. De står nemlig så stærkt på plejeområdet fordi de har haft monopol på plejen tidligere, og ikke har informeret nok om, at plejen også kan udføres af private leverandører, mener hun.

Århus Kommune afviser kritikken. De nye takster er ens for alle, lyder det fra kommunen.

[email protected]

Kilde: