Nyt håb for vandaliseret gymnasium

Slettet Bruger,

30/05/2007

Penge til nye bøger, computere og maling. Støtten til Christianshavns Gymnasium strømmer ind fra gamle elever og andre gavmilde borgere efter at gymnasiet for tre måneder siden blev raseret af autonome hærværksmænd. Både biblioteket og en hel underetage blev hærget af de autonome, og skaderne løber op i flere hundrede tusinde kr. Med en selvrisiko på 400.000 kr. så det sort ud for gymnasiet, men nu har det fået en hjælpende hånd.

Det var en tidligere elev, Anders Krantz, der tog initiativet til at hjælpe sit gamle gymnasium.

"Vi gamle elever har et specielt forhold til gymnasiet. Det gjorde ondt at se det bløde, og derfor var det klart, at der skulle ske noget," siger han til Jyllands-Posten.

Den medicinstuderende besluttede sig for at stoppe blødningen ved at stifte Christianshavns Gymnasiums Venner - i daglig tale CG's Venner - som organiserede en pengeindsamling. Indtil nu har de indsamlet små 225.000 kr. fra både store og små donorer. Blandt de store findes "Sonja og Henrik With-Nielsens fond", der har doneret 50.000 til køb af nye bøger, og Christianias Fælleskasse har bidraget med 10.000 kr. Lis Peat, en gammel elev, der i dag studerer i Oregon, så ødelæggelsen på CNN og sendte 1.500 amerikanske dollars. Foruden penge har skolen også fået computere og licenser til software doneret.

Rektor Jens Bencke er glad for den store gavmildhed fra de private donorer. Men gymnasiet har stadig en del udgifter, der skal dækkes.

"Vi skal have nogle sparerunder for at få det hele til at hænge sammen, og alle problemer er ikke løst. Men jeg er fortrøstningsfuld og spændt på at se, hvordan skolen ser ud efter sommerferien," siger han.

mkr

Kilde: