Leder: Nye tider for Venstre og de Konservative

Slettet Bruger,

09/05/2007

Ny Alliance er Danmarks mest reformivrige parti, lyder det fra Anders Samuelsen. Partiet vil få de offentligt forsørgede i arbejde og lade de, der allerede er på arbejdsmarkedet, beholde en større andel af deres løn selv. Midlet er en skattereform, der skal sænke den maksimale skattesats til 40 procent uden at hæve ejendomsskatterne, meddeler både han og Naser Khader.

Med de udtalelser står det nu klart, at deres parti, Ny Alliance, går direkte efter den bløde bug på regeringspartierne. Venstre og de Konservative har nu i mere end fem år gået rundt og hygget sig i ministerkontorerne, mens de ikke har haft andet for øje end at hugge stemmer fra Socialdemokraterne og de Radikale. I processen har de været fløjtende ligeglade med deres kernevælgere. Venstre-folkene har talt som om, de er socialdemokrater, mens de Konservative har været lige så radikale som de radikale selv med krav om, at endnu flere penge skulle kastes efter fantasifulde miljøprojekter og nye storslåede planer for Afrikas frelse.

Regeringspartierne har været helt overbeviste om, at de kunne gøre som det passede dem, for kernevælgerne havde ikke andre muligheder end at stemme på dem. Sådan er det ikke mere, og det kommer til at svi på de to regeringspartier. Se f.eks. på Venstres vælgere: To ud af tre foretrækker i følge en meningsmåling, at deres parti arbejder for liberale reformer i stedet for at konkurrere med Socialdemokraterne om, hvem der er mest midter-agtig. Adspurgt hvad den vigtigste politiske dagsorden er, kommer skattelettelser ud som Venstre-vælgernes førsteprioritet.

Her tilbyder Ny Alliance sig som et alternativ til regeringspartiernes kernevælgere. Nu er der pludselig et andet sted at gå hen, når man er træt af, at regeringspartierne er mere optaget af at bevare de højtloftede ministerkontorer med de hjælpsomme embedsmænd og den fine ministerbil med varme i bagsæderne, end at bruge deres positioner til at rykke rundt på de stive politiske strukturer og gøre lidt gavn.

Hvis Venstre og de Konservative ikke tager udfordringen fra Ny Alliance alvorligt, hvis de ikke begynder at behandle kernevælgerne lidt mere høfligt og tale deres sag, så vil vælgerne sive. Og ærligt talt: Hverken Fogh eller Bendtsen har fortjent bedre.

Kilde: