Nye autonomhusproblemer i 2012?

De københavnske politikeres foræring af et hus til unge fra den ekstreme venstrefløj, et såkaldt "ungdomshus", kan vise sig blot at være en udskyde...

Slettet Bruger,

24/04/2008

De københavnske politikeres foræring af et hus til unge fra den ekstreme venstrefløj, et såkaldt "ungdomshus", kan vise sig blot at være en udskydelse af den autonome ballade fire år ud i fremtiden.

For hvis de autonome ikke opfører sig bedre som gratis lejere i det nye hus på Dortheavej 61, end de tidligere har opført sig, så bliver det sat på gaden igen, meddeler kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev fra Venstre.

"Der bliver tale om en prøveperiode, hvor de unge kan få lejlighed til at vise, om de kan overholde de regler, som alle andre borgere skal rette sig efter, herunder undlade at lave hærværk og graffiti. Kan de det, kunne jeg ikke drømme om at løbe fra en aftale, som Københavns kommune har indgået, selv om jeg grundlæggende er modstander af Ungdomshuset," siger hun til berlingske.dk.

Fra de autonomes side reagerer man ikke med forsikringer om, at man nu agter at opføre sig ordentligt. I stedet fortæller en talsmand, der kalder sig "Josh", til politiken.dk, at de føler sig sikre på at have det politiske overtag.

"Jeg er ret sikker på, at mange københavnere også om fire år vil synes, at det er en god ide med et ungdomshus, som de gør i dag," siger Josh og henviser til en Gallup-undersøgelse, som viser, at 48 procent af københavnerne mener, at kommunen bør stille et hus til rådighed for de autonome: "Ungdomshuset har større opbakning end Ritt Bjerregaard," siger han.

[email protected]

Kilde: