Ny måling: VKO har igen flertal

Regeringen og Dansk Folkeparti får i en ny måling foretaget af Capacent Epinion igen flertal i befolkningen

Slettet Bruger,

14/02/2009

Regeringen og Dansk Folkeparti får i en ny måling foretaget af Capacent Epinion igen flertal i befolkningen. VKO står til 89 mandater mod oppositionens 86 mandater. Det skriver dr.dk.

På trods af, at Venstres opbakning i befolkningen står til at falde med næsten 2 pct., De Konservative ikke står til at få mere end 10 pct. og Dansk Folkeparti kun står til en marginal fremgang fra 13,8 pct. ved valget i 2007 til 15,1 pct., har VKO-blokken alligevel flertal.

Socialdemokratiet er med 25,4 pct. af stemmerne lige akkurat større end Venstre, mens SF vokser til landets tredjestørste parti med 18,7 pct. Til gengæld forsvinder Enhedslisten under spærregrænsen, mens Det Radikale Venstre falder fra 5,1 pct. af stemmerne til 3,5 pct. Det Radikale Venstre fik ved valget i 2005 9,2 pct. af stemmerne. Nu er partiet tilsyneladende ved at nærme sig spærregrænsen.

Morten Østergaard, næstformand for De Radikales Folketingsgruppe, er skuffet over resultatet, men er optimistisk for fremtiden.

"Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi nu over en periode har haft nogle problemer med et valgresultat, som vi ikke var så glade for, og en periode med internt tumult. Og der er det naturligt, at der i kølvandet på det også kommer en reaktion hos vælgerne," siger Morten Østergaard til dr.dk. Han understreger dog sin tro på, at De Radikale snart vil stige i meningsmålingerne, fordi der lige nu er fokus på økonomien, og det er en radikal mærkesag.

Hverken Kristendemokraterne, Liberal Alliance eller Borgerligt Centrum er i nærheden af at komme i Folketinget.

[email protected]

Kilde: