Måling: Hver tredje K-vælger vil af med Bendtsen

Slettet Bruger,

29/09/2007

I går erklærede Bendt Bendtsen sig tilfreds, da en Greens meningsmåling viste, at 69 procent af partiets vælgere foretrak ham som formand og "kun" hver femte ville have en anden til at stå i spidsen for Det Konservative Folkeparti. Om han er lige så glad i dag, må stå hen i det uvisse, men det er nu nok tvivlsomt. I hvert fald viser en måling, som Megafon har foretaget for TV2, et lidt andet billede. I forhold til gårsdagens undersøgelse er det næsten dobbelt så mange konservative vælgere, 36 procent, der direkte peger på en anden frontfigur end Bendtsen.

24 procent mener, at justitsminister Lene Espersen ville være det bedste bud, mens 12 procent af de adspurgte ville vælge Connie Hedegaard.

Danskerne: skatteforhandlinger har svækket De Konservative
Ud over partilederspørgsmålet er vælgerne også blevet spurgt om den konservative indsats i de nyligt overståede skatteforhandlinger. Her svarer 39 procent af alle vælgere, at partiet er svækket, mens det kun er en ud af syv, 14 procent, der mener, at Konservative er styrket af forløbet.

Kort inden det konservative landsråd begynder, kan Bendt Bendtsen dog trøste sig med, at der blandt de konservatives egne vælgere er 32 procent, der synes, at partiet er styrket og kun 21, der ser partiet som svækket af regeringens kaotiske skatteforhandlinger med sig selv og Dansk Folkeparti.

[email protected]


Kilde: