Ny Alliances vælgere vil af med Khader

Slettet Bruger,

14/12/2007

Naser Khader er en "dårlig" eller endog en "meget dårlig" leder af Ny Alliance. Det mener hele 61 pct. af de vælgere, der stemte eller overvejede at stemme på det borgerlige midterparti, viser en meningsmåling, som Analyse Danmark har foretaget for B.T. Hele 23 pct. af partiets målgruppe ville foretrække Gitte Seeberg som leder i stedet.

For blot to år siden kunne Naser Khader gå på vandet, da han under Muhammedkrisen i starten af 2006 talte fundamentalistiske imamer midt imod. Men højt at flyve, dybt at falde.

"Det minder om Fremskridtspartiet i 1995 - hvor fremtrædende politikere skændes og slås for åben skærm, og der overhovedet ikke er styr på tropperne. Det ligner faktisk et parti i opløsning,« siger den politiske kommentator Troels Mylenberg, der er leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet, til B.T.

"Hvedebrødsdagene er overstået"
Også den liberale kommentator og tidligere spindoktor, Jarl Cordua, vurderer i en klumme for Nyhedsavisen, at Khaders lederskab udgør et problem for Ny Alliance.

"Efter hvedebrødsdagene var overstået, så præger kaos i stigende grad det lille parti. NA's vælgeropbakning i målinger viste sig på valgdagen at bestå af varm luft. Få turde binde an med en partileder, der ikke evnede at forklare sin skattepolitik," skriver Jarl Cordua i Nyhedsavisen, hvor han også spekulerer i, om Khader vil blive udskiftet til fordel for Anders Samuelsen.

[email protected]

Kilde: