Ny Alliance vil have dygtige udlændinge til landet

Slettet Bruger,

13/05/2007

Med den akutte mangel på arbejdskraft bør der ikke være regler, der forhindrer udlændinge i at komme hertil og arbejde. Det mener de tre stiftere af Ny Alliance.

"Green Card-ordningen skal udvides, og vi skal i det hele taget spørge os selv, hvorfor vi skal hindre folk i at komme til landet, hvis de kan bidrage positivt til det danske samfund uden at belaste det. Hvis en udlænding kan få en aftale med en virksomhed, så skal vi ikke sætte store hindringer i vejen," siger Naser Khader til Berlingske Tidende.

Arbejdsmarkedet vil efter alt at dømme mangle hænder i mange år frem. Hvis vi vil bevare velfærden kræver det mere åbenhed over for udenlandsk arbejdskraft, mener Ny Alliance.

"Danmark er i en situation, hvor virksomhederne skriger på arbejdskraft, men ikke kan få det, og så er det for vildt, at vi har regler, der forhindrer det, fordi man skal tækkes Dansk Folkeparti. Vi har ikke den tilgang, at vi er nervøse for, at der kommer folk udefra og stjæler danskernes arbejdspladser. Vi tror på, at hvis der kommer mennesker og besætter de job, virksomhederne har brug for, så vil det skabe nye arbejdspladser - også for danskerne," siger en anden af partiets stiftere, Anders Samuelsen, til Berlingske Tidende.

Venstre er skeptiske, men vil ikke afvise forhandlinger.

"De ordninger, vi har nu, er jo lavet sådan, at vi netop får dækket de behov, vi har. Arbejdsmarkedet bliver hele tiden overvåget, og derudfra har ministeren bemyndigelse til at lave en positivliste over folk fra visse faggrupper, der kan få arbejdstilladelse. Nu skal vi lige lade de nye regler virke, før vi kan om der er grund til at ændre yderligere," siger Venstres integrationsordfører Irene Simonsen, der dog tilføjer: "Min dør er altid åben, hvis Ny Alliance vil snakke om de her ting."

Socialdemokraterne er mere afvisende, da de er bange for løn-konkurrence fra udlændingene.

"Vi mener selvfølgelig, at virksomhederne skal kunne hente den arbejdskraft, de har behov for, men det som de borgerlige partier ikke forstår - og det frygter jeg også vil gælde Ny Alliance - det er, at det skal være på danske arbejdsvilkår. Vi vil ikke acceptere, at virksomheder benytter udenlandsk arbejdskraft til at trykke lønnen på det danske arbejdsmarked," siger Thomas Adelskov til Berlingske Tidende.

Kilde: