Nu skal offentligt ansatte have fryns

Som den første kommune i Danmark har Hedensted valgt at tilbyde sine ansatte en lang række af økonomisk fordelagtige personaletilbud, populært kald...

Slettet Bruger,

23/04/2008

Som den første kommune i Danmark har Hedensted valgt at tilbyde sine ansatte en lang række af økonomisk fordelagtige personaletilbud, populært kaldet fryns, skriver magasinet Resonans, som udgives af fagforbundet FTF.

Medarbejderne i den østjyske kommune får nu tilbudt alt fra private sundhedsforsikringer over gratis massage til favorable indkøbsordninger, bredbåndsinternet, telefoni og billige avisabonnementer.

Hedensted skal være en attraktiv arbejdsplads, der kan tage kampen om den kvalificerede arbejdskraft op med det private erhvervsliv, lyder begrundelsen.

I mange andre af landets kommuner følger man med på sidelinien, og i mandags mødte repræsentanter fra 23 kommuner op til en workshop, for at høre om erfaringerne i Hedensted.

Personalechef Jesper Holm fra Hedensted Kommune siger om den store kommunale interesse for frynsegoder:

"Mit indtryk er, at kommunerne har gået og ventet på startskuddet til det her, og nu kom det så i Hedensted. Jeg tror, at vi inden for et halvt til et helt år vil komme til at se personalegoder i en lang række kommuner."

I Solrød Kommune er man på vej med gode tilbud til medarbejderne, og mange andre kommuner vil hoppe med på vognen, mener personalechef Niels Høpner:

"Jeg tror på, at en tredjedel af kommunerne vil have det her indenfor kort tid. Vi er simpelthen nødt til det for at fremstå som en attraktiv arbejdsplads i en tid, hvor efterspørgslen på arbejdskraft er så stor, som den er."

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen spår, at langt flere end en tredjedel af kommunerne vil hoppe med på vognen med frynsegoderne.

"Når nogen starter med at indføre frynsegoder, bliver det jo et konkurrenceparameter, som kommunerne bliver målt på. Derfor vil vi nu højst sandsynligt se, at det breder sig. Man kan sige, at der er tale om en slags 'lemming-effekt', hvor man af frygt for at blive valgt fra siger, at hvis de andre gør det, må vi heller for en sikkerheds skyld også gøre det," siger Flemming Ibsen til Resonans.

[email protected]

Kilde: