Nu går Ny Alliance for alvor efter de liberale

Efter at regeringen har afvist af fortsætte forhandlingerne med Ny Alliance om aktivering af de afviste asylansøgere, forsøger Ny Alliance at genre...

Slettet Bruger,

30/03/2008

Efter at regeringen har afvist af fortsætte forhandlingerne med Ny Alliance om aktivering af de afviste asylansøgere, forsøger Ny Alliance at genrejse sig selv med endnu en alliance: Khaders demokrati og integration og Samuelsens reformer. Det skriver Berlingske Tidende.

"Det er vigtigt, at det står piskeklart, at det her parti er begge dele," forklarer Samuelsen til Berlingske Tidende. Der med et fald i medlemmer fra 12.000 til 1.400 og den ene menigsmåling efter den anden, der dømmer Ny Alliance ude af Folketinget må erkende, at enten er budskabet ikke nået ud, eller også er et budskab, der ikke er salgbart i dagens Danmark.

"Det er meget vigtigt, at vi får sendt det signal til de vælgere, som er kommet til at tro, at det eneste det her parti går ud på, det er afviste asylansøgere," siger han fastslår, at sådan er det ikke længere. Samuelsen går nu efter de mange utilfredse venstrevælgere.

Nok er nok er ikke nok
"Det var en falsk analyse at tro, at kun flygtninge flyttede stemmer. På et tidspunkt havde vi fat i hver fjerde-femte af Venstres vælgere. Og de flyttede sig ikke på grund af "nok er nok". Det var fordi vi så positivt på globalisering og reformer. Vi havde ikke på noget tidspunkt fat i Gitte Seebergs konservative vælgere. Det skulle vi have haft, hvis det var "nok er nok", der trak. Kig på analyser af, hvor stor en opbakning Venstres Søren Pind fik, da han havde sine liberale teser. Det var enormt, og vi kan gøre det endnu bedre med klare social-liberale teser," siger han.

Han erkender, at der har været en brist i kommunikationen, at budskaberne ikke er kommet klart nok i gennem. Nu forsøger han sig med enklere og klarere budskaber, som f.eks:
  • Når der opstår råderum i økonomien, skal halvdelen blive i borgernes lommer.
  • Foghs vækst i den offentlige sektor må halveres fra den nuværende ene procent til en halv.
  • Det skal være tilladt at åbne private plejehjem, hvor de ældre selv betaler 10-20 procent for opholdet og for al den brune sovs, de må ønske.
Og han fortsætter:
"Tag en privat læge, der kan parkere sin bil i opvarmet kælder og få klap på skulderen, når han gør det godt og får mere i løn. I det offentlige kan han sætte sig ind på et dårligt kontor, og begynder han at lave en ekstra indsats, så er der ballade. Vi er ligeglade med, om det er offentligt eller privat. Vi skal bare have noget for vores penge, det andet er en gammel diskussion fra halvfjerdserne," siger han.

Stivnet i socialdemokratisme
For Samuelsen er der lys for enden af tunnelen, han ser en fremtid for Ny Alliance, i et Folketing der er "stivnet i socialdemokratisme":

"Er der nogen andre, der har bud på, hvordan de kan redde sundhedsvæsnet eller få rettet op på skoler, der ligner lort! Eller sørge for at det igen bliver attraktivt at være lærer ved at skaffe penge til en højere løn? Hallo, vi har et sundhedssystem, hvor kun portugiserne er ringere. Vi har 1.000.000 danskere på overførselsindkomst. Af dem er 200.000 på efterløn. Vores infrastruktur halter. Top- og mellemskat forhindrer almindelige danskere i at arbejde sig rige. Det er unfair. 40 procent rammes af »rigsmandsskatten«, men der er ikke 40 procent af os, der bor på Strandvejen med udsigt over Øresund. Og om få år mangler flere hundrede tusinde danskere en læge, fordi der ikke er nok! Integrationen virker ikke! Man bygger mere og mere bureaukrati ind i den offentlige sektor," siger han.

Og med reformivrigheden håber han på, at kunne appellere til de borgerlige vælgere ved næste valg.

"Nu kommer vi med et bud til de borgerlige vælgere, og hvis de fortsat vil være nogle tøsedrenge som i valgkampen, så må de selv om det. Så er de selv skyld i, at skatten ikke kommer ned," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: