Endeligt nej til EU-folkeafstemning

Slettet Bruger,

11/12/2007

Det er ikke så meget en nyhed, som en ny kendsgerning. Regeringen mener ikke der er grund til en folkeafstemning om den nye EU-traktat. Det oplyste statsminister Anders Fogh Rasmussen på sit ugentlige pressemøde for kort tid siden.

"Ratifikationen af Lissabontrakten vil ske her i Folketinget og ikke ved en folkeafstemning. Vi bruger derfor den helt sædvanlige fremgangsmåde, når der ikke er tale om overførsel af suverænitet, det er folketingets ansvar at tage stilling til traktaten," sagde Anders Fogh Rasmussen.

Meldingen lå lige til højrebenet, efter jurister i justitsministeriet i sidste uge vurderede, at traktaten ikke indebærer dansk suverænitetsafgivelse. Dagens officielle tilkendegivelse fra regeringen følger oven på en tilsvarende socialdemokratisk udmelding i går. Dermed er der et solidt flertal mod at lade danskerne stemme.

Såvel Pia Kjærsgaard som Villy Søvndal har advaret regeringen om, at en manglende folkeafstemning vil øge sandsynligheden for, at danskerne stemmer nej ved den folkeafstemning om de danske EU-forbehold, som Fogh har annonceret vil komme i denne regeringsperiode.

[email protected]

Kilde: