Nørrebroborgere: Vi er klar igen

Slettet Bruger,

07/09/2007

Af Thomas Breitenbach Jensen

De er trætte af at være gidsler på Nørrebro, og i går satte de foden ned. Vrede Nørrebroborgere samledes på Nørrebros Runddel for at tage afstand fra den vold og hærværk, som bydelen i stigende grad har været hærget af siden rydningen af det besatte hus på Jagtvej 69 den første marts i år.

David Pontoppidan, der er en af arrangørerne af demonstrationen, betegner den som en succes og særligt mødet med de autonome, som de på forhånd havde frygtet, gik over al forventning.

"Vi står 700 mennesker, og så kommer der en flok autonome forbi og tror, at de skal til at svine os til. Men så giver folk sig bare til at buhe af dem og råbe 'gå nu hjem til Rungsted', hvorefter de nærmest skræmt forsvandt, de 50 autonome," fortæller han til 180Grader.dk.

Trodsreaktion vandt over frygten
Inden demonstrationen havde arrangørerne frygtet, at kun få mennesker ville dukke op af frygt for at blive udsat for vold fra de autonomes side, men trodsreaktionen mod i månedsvis at være vidne til de autonomes hærgen i bydelen vandt over frygten.

"Jeg er utroligt positivt overrasket," fortæller David Pontoppidan: "Det kræver meget at møde op til en sådan demonstration, når man har oplevet brosten og molotovcocktails blive smidt ud foran ens egen dør. Demonstrationen skulle begynde klokken fem og ti minutter i fem stod der fem mennesker. Men så lige pludseligt kom der i hundredevis af mennesker til," fortæller han.

Hvad håber du på, at I opnår gennem denne her manifestation?
"Jeg håber to ting. Jeg håber, at partierne i Borgerrepræsentationen tager sig sammen og begynder at forholde sig til det almindelige Nørrebro, os der rent faktisk bor her, i stedet for bare en ekstrem lille minoritet. Og for det andet håber jeg, at de unge, der demonstrerer, begynder at tage afstand fra volden, for så kunne det være, at man rent faktisk tog dem seriøst."

Er det her en enlig svale, eller har I andre aktiviteter planlagt?
"Det er der absolut. Hvis der kommer voldlige optøjer igen, er vi klar til at rykke ud med en ny demonstration. Og der vil komme endnu flere mennesker, for nu ved folk, at vi eksisterer, og at de ikke skal være bange for at møde op," siger David Pontoppidan.

[email protected]

Kilde: