NOAH: Lavere P-afgifter stimulerer folk, der skal på druk

Slettet Bruger,

15/07/2007

Der var gode nyheder til bilisterne i København i går. Som konsekvens af, at kommunen manglende indtægter på parkeringsafgifter, har politikerne nemlig valgt at sætte prisen ned fra 25 til 9 kroner i timen i tidsrummet mellem klokken 18 og 23. De lavere afgifter får nu miljøorganisationen NOAH til at rase.

"Nu var p-afgifterne endeligt kommet så højt op, at det havde en positiv effekt på antallet af biler inde i byen. Det er et stort skridt tilbage, at prisen nu falder. Det vil medføre et forringet miljø inde i byen," siger Ivan Lund Petersen, talsmand for NOAH-Trafik, til politiken.dk.

Ifølge Københavns Kommune har de høje parkeringsafgifter givet faldende omsætning i det københavnske restaurationsliv. Men den køber man ikke hos NOAH, der samtidig synes, at afgiftsændringen sender uheldige signaler.

"Jeg mangler at se dokumentation for, at butikker og restaurationer i København lider under de høje p-takster. Det drejer sig om ganske få, der tager bilen ind til indre by. Det giver ingen mening at stimulere folk, der skal på druk, til at tage bilen," mener Ivan Lund Petersen.

De nye parkeringsafgifter træder i kraft 1. september.

[email protected]

Samtidig har man indført natafgifter på tre kroner mellem klokken 23 og 08.

Kilde: