NA-græsrødder er tilfredse - trods alt

Slettet Bruger,

13/11/2007

Af Ole Birk Olesen

Ny Alliance har været ude på en rutchebanetur af de helt store i meningsmålingerne i løbet af valgkampen. Helt oppe på 7-8 procent, men nu tilsyneladende nede på 3.

Stemningen her på Pink Rock'n Roll Bar i Gothersgade er da heller ikke just løssluppen, og lokalerner er kun to tredjedele fyldte. Ingen af de centrale aktører fra partiet er ankommet, men partileder Naser Khaders mor er her - i dag med tørklæde - og hans kæreste, Bente Dalsbæk.

"Projektet er lykkedes, om man så må sige," siger Bente Dalsbæk med henvisning til, at Ny Alliance ifølge exit polls er afgørende for dannelsen af en ny borgerlig regering. 87 mandater får VKO i følge Danmarks Radio, hvilket gør Fogh afhængig af de fem mandater, som Ny Alliance ser ud til at få.

"Vi er tilfredse, hvis bare VKO-flertallet er brudt," siger Claus Skytte, der har lavet partiets valgkampvideo.

Men på et tidspunkt var i jo meget højere oppe i tilslutning?
"Det er hårdt at føre valgkamp, når man sidder lige i midten, hvor alle tævene lander. Jeg tror, at alle har det sådan, at de bare gerne vil af med Pias mistro og ind med noget nysgerrighed og et ønske om, at Danmarks ansigt udad til skal være bedre."

Mikael Gotfredsen, der er organisationskonsulent i Ny Alliance, er enig.

"Målet har jo hele tiden været, at vi skulle bryde VKO-flertallet, så om det er 12 mandater eller fem mandater, der bryder det, er sådan set ligegyldigt, så længe flertallet bliver brudt," siger han.

Naser Khader indsats i valgkampen var ikke til ug, men de vil begge gerne tilgive ham.

"Han var en løjtnant, der pludselig blev gjort til general oven i købet midt på slagmarken, hvor det var allerhårdest. Og det er klart, at når man kommer op imod de gamle generaler, som kan deres fag, så får man rigtig mange tæsk," siger Claus Skytte.

[email protected]

Kilde: