Muslimsk frontfigur vil ikke ses med jøder

Slettet Bruger,

10/10/2007

For nylig var Kasem Ahmad på banen med udtalelser om, at han da godt kunne acceptere staten Israel, det var bare alle jøderne, der boede der, der var et problem. Nu viser det sig, at Israel ikke er det eneste sted, han mener bør være frit for jøder. 24Timer har kontaktet ham for at få en kommentar til en artikel om forskellige religioners arbejdsmoral. Men da overrabbiner Bent Lexner også var blandt da adspurgte til artiklen, fik avisen et blankt nej.

"Jeg vil ikke komme i nærheden af israelerne. Hvis de skal være med i samme artikel, så vil jeg ikke være med," forklarer Ahmad til 24Timer.

I en efterfølgende mail til avisen har Kasem Ahmad forklaret, at der er tale om hans egen personlige holdning. Bent Lexner er nu stadig forundret.

"Det er nyt for mig. Han må have drukket sur mælk. Det er synd for Det Islamiske Trossamfund, at de har en person, som repræsenterer dem på den måde. Som trossamfund burde vi stå sammen, fordi vi har mange ting til fælles," siger Bent Lexner.

Enig afvisning
Kasem Ahmad skader integrationen med sine udtalelser, mener Institut for Menneskerettigheder. De bakkes op af såvel Pia Kjærsgaard, Henriette Kjær og Kamal Quereshi, så et sted har Ahmad da været til at skabe sammenhold.

"Det er dybt tåbeligt og rascistisk, og jeg tager afstand fra det på samme måde, som når Dansk Front siger noget grimt om muslimer," lyder kommentaren fra SF´s Kamal Quereshi til 24Timer.

[email protected]

Kilde: