Muslimsk flerkoneri i Danmark

Slettet Bruger,

23/05/2007

Herboende imamer ser tilsyneladende stort på danske værdier om at en kone må være nok. I dag kom det frem at den danske imam Abdul Wahid Pedersen gerne vier en mand til kone nummer to. Politikere har stået i kø for at fordømme den muslimske praksis. Den konservative ligestillingsordfører Henriette Kjær skriver i en pressemeddelelse blandt andet:

"Abdul Wahid Pedersen puster til fordommene om, at muslimer lever i et tilbagestående, gammeldags, kvindeundertrykkende samfund. Han burde bruge sin fremtrædende position til at bygge bro mellem de forskellige kulturer i stedet for at rejse en mur."

Pedersen er øjensynlig ikke den eneste imam, der accepterer flerkoneri. Familiestyrelsen griber således hvert år ind over for en håndfuld ægteskaber, oplyser chefkonsulent Lars Thøgersen.

"Når vi bliver opmærksomme på det, beder vi først parterne om at rette op på situationen. Bigamisten må så finde ud af, hvilket ægteskab der skal bevares og derefter søge skilsmisse. Gør bigamisten ikke det af sig selv, søger vi ægteskab nummer to omstødt og får dem skilt," siger han til Ritzau.

Han peger på at flerkoneri kan være et problem i forbindelse med svindel med offentlige ydelser.

mol

Kilde: