Multikulturel Forening er trætte af Islamisk Trossamfund

Slettet Bruger,

14/07/2007

Der var gang i fatwa-annonceringerne fra Islamisk Trossamfund i går. Først lod foreningen det fremgå, at Jyllans-Posten ville få en fatwa over hovedet, hvis landsretten ikke omstøder frifindelsen af avisen for at have bragt de amøse Muhammed-tegninger.

Få timer senere var det så Pia Kjærsgaards tur. Efter at hun var blevet frifundet for injurier for at kalde medlemmer af Islamisk Trossamfund for landsforrædere, lovede Islamisk Trossamfunds talsmand, Kasem Ahmad, at lederen af Dansk Folkeparti kunne se frem til at få udstødt en fatwa over sig.

Men i Multikulturel Forening i Århus er man ikke videre begejstret for tankerne om en fatwa.

"Hvis man fortsat fokuserer på uenighederne og ikke dialogen, vil det skade alle. Alle er tabere i denne sag, og derfor vil vi indtrængende opfordre Islamisk Trossamfund i København til at sætte punktum i sagen og ikke tage til Mellemøsten," siger formand for foreningen og radikalt byrådsmedlem, Rabih Azad-Ahmad, til jp.dk.

Samfundet har brug for forsoning og ikke for konfliktoptrapning, mener han. Endnu en religiøs rejse til Mellemøsten for at finde en fatwa-udsteder kan ende med uoverskuelige konsekvenser. Både i mellemøstlige nationer med anspændte politiske situationer og herhjemme.

"Det vil give bagslag, og jeg kan ikke forstå, hvad det er, Islamisk Trossamfund vil have ud af det. Uanset hvad vi er uenige om, så skal vi lære at leve sammen her i Danmark og så kan det ikke nytte noget, at man igen vil blande religiøse fra Mellemøsten ind i det," siger udtaler Rabih Azad-Ahmad.

[email protected]

Kilde: