Muhammedbamse giver 15 dages fængsel

Slettet Bruger,

30/11/2007

Til trods for den absurde dom må det være en lettet Gillian Gibbons, 54, der torsdag modtog sin straf for at fornærme Islam. 15 dages fængsel og udvisning af Sudan fik hun, fordi elever i hendes klasse havde opkaldt en bamse efter en af børnene, der bærer samme navn som islams profet, Muhammed.

Lærerinden, der stod anklaget for at fornærme islam, opildne til had mod islam og for at udvise foragt over religionen, risikerede 40 piskeslag, bødestraf og et års fængsel, men "slap" med en dom for at fornærme islam.

I London siger Storbritanniens udenrigsminister, David Miliband, at han er "særdeles skuffet" over dommen, og han har straks kaldt den sudanesiske ambassadør ind til en forklaring.

Gibbons var i følge sin advokat, Ali Ajib, fattet, da dommeren oplæste sin afgørelse. Hun blev efterfølgende ført direkte til kvindefængslet Omdurman, et overfyldt fængsel, der normalt huser kvinder dømt for at producere og sælge alkohol, som er totalt forbudt i det islamiske Sudan.

"Vi er virkeligt skuffede over, at ankalgerne mod Gillian Gibbons ikke blev frafaldet," sagde udenrigsminister David Miliband efter dommen: "Det er vores klare opfattelse, at der er tale om en uskyldig misforståelse, fra en engageret lærer."

Kilde: Reuters

Baggrundvideo om sagen fra Reuters:[email protected]

Kilde: