Muhammed-tegner skulle myrdes

Politiets Efterretningstjeneste, PET, slog efter længere tids overvågning til kl 04:30 i morges mod flere personer med muslimsk baggrund, der havde...

Slettet Bruger,

12/02/2008

Politiets Efterretningstjeneste, PET, slog efter længere tids overvågning til kl 04:30 i morges mod flere personer med muslimsk baggrund, der havde planlagt at myrde bladtegneren Kurt Westergaard.

"PET har ikke ønsket at løbe nogen unødig risiko og har derfor valgt at gribe ind i en meget tidlig fase for at afbryde planlægningen og gennemførelsen af drabet. Nattens indsats skal således først og fremmest ses som en præventiv foranstaltning, hvor målet er at forhindre en lovovertrædelse i at blive begået," siger Scharf i en pressemeddelelse.

Den 73-årige Kurt Westergaard er en af de 12 tegnere, som den 30. september 2005 offentliggjorde en tegning af muslimernes profet Muhammed. Gennem mere end tre måneder har Kurt Westergaard og hans 66-årige hustru, Gitte, stået under PET's intensive beskyttelse, og de har måttet leve på skiftende, hemmelige adresser, fordi PET havde afsløret attentatplanerne mod Kurt Westergaard.

Planerne gik ifølge Jyllands-Postens oplysninger ud på, at Kurt Westergaard skulle myrdes ved et attentat i hans eget hjem.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er der både danske og udenlandske statsborgere i gruppen bag mordplanerne. Anholdelserne baserer sig på, at Politiets Efterretningstjeneste i flere måneder har overvåget gruppen.

Om episoden siger tegneren selv:

"Vist frygter jeg for mit liv, når Politiets Efterretningstjeneste fortæller, at bestemte personer arbejder med konkrete planer om at slå mig ihjel. Men jeg har vendt frygten til vrede og forbitrelse. Jeg er vred over, at en ganske almindelig dagligdags handling, som jeg har udført i tusindvis af, skal misbruges til at udløse et sådant vanvid. Jeg har passet mit arbejde, og det gør jeg stadig. Hvor længe jeg skal leve under politibeskyttelse, kan jeg ikke vide, men jeg tror, at efterdønningerne af den vanvittige reaktion vil vare så længe, som jeg lever. Det er trist, men det er nu blevet mit livsvilkår."

[email protected]

Kilde: