Muhammed-tegner: Retsvæsenet er for alle

I Danmark har vi ytringsfrihed og vi beskytter dem, der bliver truet på grund af deres udtalelser

Slettet Bruger,

20/02/2008

I Danmark har vi ytringsfrihed og vi beskytter dem, der bliver truet på grund af deres udtalelser. Men vi har også et retsvæsen, og det skal gælde for alle. Det siger Muhammed-tegneren Kurt Westergaard til Jyllands-Posten.

For en uge siden blev et angiveligt mordforsøg mod manden, der tegnede Muhammed med en bombe i turbanen, afværget, da Politiets Efterretningstjeneste (PET) anholdt tre mænd. De to af dem er uden dansk statsborgerskab og vil blive udvist uden at have været for en dommer.

"Jeg anerkender, at vi i Danmark har et fornemt retsvæsen, og det bør gælde for alle. Når det er sagt, må jeg ærligt erkende, at jeg selvfølgelig har nogle følelser i klemme i forhold til disse mennesker. Når jeg taler med folk, kan de have svært ved at forstå, at jeg ikke ønsker, at de tre mænd bliver udsat for den samme behandling, som de havde tiltænkt mig, men jeg håber, at de får en fair behandling," siger Kurt Westergaard til Jyllands-Posten.

"PET har reddet mit liv"
Når tegneren støtter et retsligt efterspil i sagen om de terrorsigtede tunesere, er det ikke fordi han mener, at der hersker nogen tvivl om de arresteredes skyld. Kurt Westergaard stoler fuldt og fast på PET, siger han.

"Jeg stoler meget på PET, som jeg og min hustru har været fuldstændige afhængige af. Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at de tre mænd havde mig ondt i sinde, og at PET i første omgang har reddet mit liv. Ifølge PET har arrestationerne lettet et pres, men fremover skal jeg hele tiden tage bestik af PET's vurdering af min sikkerhedssituation," siger han til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: