Modstandere af autonomt hus i Kgs. Enghave organiserer sig

Der er ikke kun i Københavns nordvestkvarter, at man ikke er begejstrede for udsigten til at få et hus med autonome som nabo

Slettet Bruger,

07/03/2008

Der er ikke kun i Københavns nordvestkvarter, at man ikke er begejstrede for udsigten til at få et hus med autonome som nabo. Bydelen Kgs. Enghave samler nu kræfterne i bestræbelserne på at holde de autonome ude af bydelen.

Bag initiativet står John Dinesen (S), Jakob Næsager (C) og Bente Jensen, der er initiativtager til en underskriftsindsamling mod et autonomhus i bydelen.

"Vi ønsker ikke noget autonomt ungdomshus i Kgs. Enghave. I stedet for at tale hver med vores røst, går vi nu sammen i et kor for at råbe rådhuset op: De autonome er uønskede i Kgs. Enghave," skriver de i en pressemeddelelse.

På et borgermødet den 3. marts i Kgs. Enghave fortalte flere naboer uafhængigt af hinanden, at de var begyndt at samle underskrifter ind mod et nyt autonomhus. Èn nabo havde samlet mere end 900 underskrifter ind.

"For at kunne tale med større vægt samler vi nu de forskellige initiativer og har bl.a. oprettet hjemmesiden www.lokaludvalget.dk, hvor beboerne på Vesterbro, Sydhavnen og Kgs. Enghave kan få ind og skrive under på, om de ønsker et ungdomshus eller ej i Kgs. Enghave," skriver de.

De vil samle modstanderne af et ungdomshus, og ved høringsfristens udløb den 14. marts overbringe den samlede modstand i området til kommunen.

"Når vi står sammen udgør vi en faktor, som flertallet ikke kan komme uden om, når de vil placere et ungdomshus," slutter de.

[email protected]

Kilde: