Minister vil ikke give frøer skylden for forsinket motorvej

Det er alligevel ikke et par frøers skyld, at udvidelsen af motorvej E20 på Fyen bliver udsat i et år

Slettet Bruger,

04/04/2008

Det er alligevel ikke et par frøers skyld, at udvidelsen af motorvej E20 på Fyen bliver udsat i et år. Det siger transportminister Carina Christensen (K), der siden i går har haft mulighed for at kigge nærmere på sagen. Det beretter Fyens Stiftstidende.

Avisen kunne i går fortælle, at fundet af et par eksemplarer af den beskyttede springfrø har fået Vejdirektoratet til at udsætte udvidelsen, så der kan blive foretaget en ekstra miljøundersøgelse af området. Men udvidelsen ville være blevet forsinket under alle omstændigheder, siger ministeren.

"Projektet skal lige som en række andre vigtige infrastrukturprojekter indgå i overvejelserne i forbindelse med den investeringsplan, der fremlægges til efteråret. Dette vil ske, uanset at VVM-undersøgelsen (miljøundersøgelsen, red.) bliver senere færdig end forventet," siger Carina Christensen til Fyens Stiftstidende.

"Vi venter kun på Vejdirektoratet"
Den forklaring glider dog ikke ned hos de fynske folketingspolitikere.

"Jeg køber den ikke. Selvfølgelig har det betydning for, hvornår motorvejen kan stå færdig, at Vejdirektoratet er et år bagud i forhold til tidsplanen. Aftalen er indgået politisk, pengene er afsat, og vi mangler kun Vejdirektoratet," siger socialdemokraternes Poul Andersen til Fyens Stiftstidende.

Også de to fynske venstremænd Erling Bonnesen og Lars Christian Lilleholt tvivler ifølge avisen på forklaringen.

[email protected]

Kilde: