Minimalstatstilhængere vinder indflydelse i USA

Slettet Bruger,

24/12/2007


Richard Engle nægter at køre med sikkerhedssele, selvom det er påbudt i Oklahoma City, hvor han bor. I sin bil, en benzinslugende firehjulstrækker, har han derfor fået afmonteret selealarmen, som med en bippen skulle have gjort ham opmærksom på at spænde sikkerhedsselen.

Richard Engle er konservativ republikaner, beretter dagens udgave af Information. Han er en del af det kristne højre i USA, men af typen der både er dybt religiøs og meget frihedselskende. Og samtidig mere end skeptisk overfor USA's rolle som international "politibejtjent". Det er folk som ham, der er med til at give fænomenet Ron Paul en fænomenal opbakning som kandidat til præsidentopstillingen i det republikanske parti.

I det seneste kvartal har Ron Paul ifølge sit website, ronpaul2008.com, rejst 18,5 mio. dollar, især over internettet, til sin kampagne, hvilket er mere end de fleste af hans republikanske konkurrenter har kunnet. Og ifølge meningsmålinger får Ron Paul støtte fra seks pct. af vælgerne i Iowa og 10 pct. i New Hampshire.

Skat er legaliseret røveri
Ron Pauls kampagne plæderer for en tilbagevenden til oprindelige amerikanske værdier med udgangspunkt i landets forfatning. Folk som Richard Engle fra Oklahoma mener, at the Founding Fathers, forfatterne til USA's forfatning, ville lade amerikanerne beholde en langt større del af deres personlige frihed, end borgerne nutidens USA. Især er de oprørte over indkomstskatten, som de kalder "legaliseret røveri" - en term, de har adopteret fra den franske samfundsfilosof Frederic Bastiat, som levede i 1800-tallet.

"Staten stjæler vores personlige ejendom ved at beskatte os," siger Charlie Meadows, grundlægger af Oklahoma Conservative Political Action Committee, ifølge Information.

Også i forhold til den nye internationale do good-sag nummer ét, klimaet, står Ron Pauls bagland af og siger fra. Richard Engle tror ikke på, at den menneskelige udledning af CO2 har stor betydning for klimaet.

"Olie bidrager ikke til drivhuseffekten. I historiens løb har vulkaner udspyet mere kultveilte i atmosfæren. Vi mennesker bør være ydmyge over for Gud. Jorden har en indbygget modstandskraft. Vi er bare små brikker i et stort spil," siger han til Information.

Ron Pauls forrygende opbakning har gjort det sværere for Washington at ignorere synspunkterne hos folk som Richard Engle.

[email protected]

Kilde: