Mindre end hver tredje synes, Bendtsen er den bedste K-leder

Slettet Bruger,

19/08/2007

Opbakningen til de Konservatives formand, Bendt Bendtsen, er lunken. Kun 29,8 pct. af de adspurgte peger på ham som den bedste K-leder i en undersøgelse foretaget af Norstat for Søndagsavisen.

Bendt Bendtsen er af flere kommentatorer blevet kritiseret for sin manglende gennemslagskraft og evne til at tiltrække nye vælgere. En af kritikkerne er Henrik Qvortrup, chefredaktør på Se og Hør og politisk kommentator.

"Der er ingen tvivl om, at mange konservative folder hænderne og håber, at valget snart kommer. Der er ikke noget, der tyder på, at partiet bliver styrket, og han kan ikke holde til et valgnederlag," siger Henrik Qvortrup til Søndagsavisen.

"Styrken er blevet hans svaghed"
Denne vurdering bakkes op af Niels Krause-Kjær, der tidligere har været spindoktor for De Konservative.

"Det, der startede med at være hans styrke, er blevet hans svaghed. Han skaffede ro i partiet og er blevet anerkendt for det. Han har skaffet partiet tilslutning på 9-10 procent meningsmålingerne. Det har der overordnet været tilfredshed med i partiet, men hvis han ender med at være garanten for, at partiet ikke kommer over 10 procent, så har han et problem, og så vil han formentligt trække sig efter et valg."

Tæt løb
Hvis og når det bliver tid til fornyelse i den konservative top, står valget mellem justitsminister Lene Espersen og miljøminister Connie Hedegaard, der ifølge undersøgelsen får opbakning fra henholdsvis 23,4 pct. og 22,5 pct. af de adspurgte.

Lene Espersen bliver med sin støtte til overvågning og registre anset for at høre til højrefløjen i De Konservative, hvorimod den forhenværende DR-vært Connie Hedegaard er mere venstredrejet.

[email protected]

Kilde: