Miljøkoncerter skyld i store CO2-udledninger

Slettet Bruger,

08/07/2007

Intentionerne var gode nok, da kunstnere over hele verden deltog i Live Earth koncerterne, der skulle sætte fokus på klimaændringerne. Men arrangementets store energiforbrug møder nu kritik. Det er den britiske avis The Guardian, der afslører at koncerterne i løbet af 24 timer har været skyld i en udledning på over 31.000 tons drivhusgasser, hvilket er 3.000 gange mere, end den gennemsnitlige brite udleder om året.

Mange har bidt mærke i det selvmodsigende i at gøre opmærksom på klimaændringerne ved hjælp af energikrævende sceneshows og musikere fløjet rundt i forurenende jetfly. Allerede inden koncerterne var gået i gang, var arrangementet blevet kritiseret af bands som Arctic Monkeys, The Who og Muse, der kaldte det for "privatfly til kamp for klimaændringer". Som en seer spørger: "Hvem ville holde en grisefest for at få folk til at blive vegetarer?"

Den tidligere vicepræsident Al Gore, der er en af arrangørerne af Live Earth, stillede sig op på scenen og bad alle om at underskrive "Live Earth eden", hvor man blandt andet lover at plante nogle træer. Desuden forpligter man sig til at kræve, at ens regering inden for to år tilslutter sig en aftale om at reducere i-landenes CO2-forbrug med 90 pct. og hele verdens CO2-forbrug med 50 pct.

mkr

Kilde: