Michael Moore advarer danskerne

Slettet Bruger,

27/08/2007

Måske ville nogen helst være fri, men Michael Moore udtrykte i går stor bekymring for danskernes velbefindende på et pressemøde i Sønderborg. Pressemødet blev afholdt efter forpremieren på Moores nyeste film "Sicko" om forholdene i det amerikanske sundhedsvæsen. Det amerikanske sundhedsvæsen skaber hjemløshed, mener Moore, der advarer danskerne mod at gå væk fra skattebetalt sygesikring.

"Danmark og mange andre lande mener, at hvis et menneske bliver sygt, så har vedkommende ret til lægehjælp uden at skulle bekymre sig om regningen. Det gør man ikke i USA, og jeg vil have folk til at stille sig selv spørgsmålet: Fungerer vi bedre som et folk ved at tænke 'mig-mig-mig-mig-mig'? Eller skulle vi måske til at tænke mere 'vi'?", udtalte han ifølge tv2.dk.

"Vores system er baseret på, at firmaer med profit som formål i sidste ende beslutter, om en læge behandler dig. De vil ofte skride ind og sige: 'Jeg er ked af det, men du skal ikke behandle den patient, for det vil koste os for meget'. Det er et sindssygt system," sagde Michael Moore endvidere.

Sønderborg Kommune og Region Syddanmark er blevet kraftigt kritiseret for at bruge skatteborgerkroner på at købe 1.600 kr. dyre billetter til politikere og ansatte.

[email protected]

Kilde: