Messerschmidt og B.T. i forligsfarce

Slettet Bruger,

23/05/2007

Alt tegnede lyst for Morten Messerschmidt i går, da han havde indgået forlig med B.T. i sagen om den unge eks-DF'ers Tivolitur.

Men den uendelige historie ser ikke ud til at ville dø. Få timer efter forligets indgåelse stod det klart, at parterne ikke delte opfattelse af fortolkningen.

I TV-Avisen 18.30 fastholdt B.T.'s chefredaktør Arne Ullum nemlig, at Messerschmidt havde hyldet Hitler i en kæmpe brandert. B.T. var ellers på kraftig retræte i forliget, der kun efterlod tvivl om, hvorvidt Morten Messerschmidt har heilet eller ej. Spørgsmålet om politikerens armføring endte i forligsteksten med en anerkendelse af, "at B.T. [...] kan føre vidner, som bekræfter, at han rakte hånden op til det, som vidnerne beskriver som en heil-hilsen". Men det er ikke at erkende, at han heilede, mener Messerschmidt.

"Jeg føler mig fuldstændig renset, når jeg læser forligsteksten. Jeg anerkender alene, at vidnerne kan have opfattet det sådan," siger han til MetroExpress.

Allerede i dag mødes Morten Messerschmidts advokat med chefredaktør Arne Ullum. Det vides ikke om injuriesagen mod B.T. genoptages, men Ullum imødeser en sådan med sindsro.

"Vi fastholder fuldstændig, at han heilede, og det er jeg klar til at mødes med ham om i Københavns byret," erklærer han.

Med forliget var der ellers udsigt til at Messerschmidt igen kunne indtræde i Dansk Folkepartis folketingsgruppe. Her har man hele tiden afventet det retlige efterspil på sagen, som med gårsdagens tragikomiske måske lader vente på sig.

mol

Kilde: