Massive klapsalver til KU-forslag om lavere registreringsafgifter

Slettet Bruger,

29/09/2007

Af Morten Løfberg

I KU's landsrådspjece kan man læse, at "regeringen står på bremsen - KU gi'r den gas". De unge konservative vil nemlig have skatterne på biler og sikkerhedsudstyr ned på de 50 procent, som de Konservative jo også drømmer om på personskatteområdet. Og skal man dømme efter bifaldet, så taler forslaget til de konservatives hjerter.

Forslaget ville i den grad også kunne mærkes for købere af nye biler. En sammenligning af en BMW 523i købt hos "autoforhandler Kristian Jensen i Regeringens Biler Aps" og en tilsvarende model fra "autoforhandler Rune Kristensen i Konservativ Ungdoms Biler A/S" viser, at KU-bilen er 300.000 kroner biligere end de 717.200 som dagens BMW-købere må betale.

I sin motivation af indstillingen forklarede KU's formand - Rune Kristensen - at både sikkerheds- og miljøhensyn taler til fordel for forslaget.

Folketingsgruppen imod
Lars Barfoed skulle som konservativ skatteordfører forklare gruppens holdning til forslaget. Da han til at begynde med erklærede sig principielt enig, begyndte klapsalverne igen. Barfoed mente, det var et snedigt trick, der skulle forhindre ham i at komme til sine indvendinger inden taletidens ophør. Store dele af salen klappede derfor straks, da Barfoed igen vendte tilbage til sit manuskript. Men det forhindrede ham ikke i at pege på tre forhold, der gør at folketingsgruppen ikke kan støtte KU's forslag:

Det tager ikke højde for forårets afgiftomlægninger. Kravet om 50 procent er for ufleksibelt. Og så er det ikke realistisk at gennemføre en så omfattende omlægning inden 2015, som KU ønsker. Så vidt Barfoed.

Gruppen støtter ikke KU's indstilling, som dermed får det overordentligt svært ved afstemningen i morgen

[email protected]

Kilde: