Man skal kunne stole på sin byggetilladelse

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) vil sammen med økonomi- og erhvervsministeren lave en "alt i én-byggetilladelse", som borgerne kan regne med...

Slettet Bruger,

16/04/2008

Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) vil sammen med økonomi- og erhvervsministeren lave en "alt i én-byggetilladelse", som borgerne kan regne med, skriver Jyllands-Posten.

Inititiativet kommer efter, at avisen har beskrevet flere tilfælde, hvor borgere, der i god tro har opført et byggeri i tillid til en kommunal byggetilladelse, alligevel kan blive draget til ansvar og tvunget til at rive deres hus ned, hvis det senere viser sig, at kommunen har begået en fejl.

Disse borgere vil Troels Lund Poulsen hjælpe, og derfor har han taget kontakt til økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, der administrerer byggelovgivningen, for at se på, hvordan lovgivningen kan ændres.

"Vi er nødt til at gøre noget, så vi kan give borgerne en bedre sikkerhed i forhold til byggetilladelser. De borgere, der er i god tro, skal med en 'alt i én-godkendelse', have en tilladelse, som de kan stole på," siger Troels Lund Poulsen til Jyllands-Posten:

"Jeg tager borgernes parti, og de skal ikke løbe 10 forskellige offentlige kontorer på dørene for at få de rette tilladelser til at bygge. Vi er nødt til at sikre én adgang til det offentlige. En 'alt i én-tilladelse' giver god mening. De eksempler, der har været fremme, hvor folk har skullet gå til en lang række forskellige instanser for at få en tilladelse, skal vi have set på. Det skal gøres mere smidigt, mere gennemskueligt."

[email protected]

Kilde: