Mænd nyder at tjene mere end kollegaen

Når mænd tjener mere end kvinder, skyldes det måske, at de i højere grad får et kick ud af være den, der tjener mest

Slettet Bruger,

18/03/2008

Når mænd tjener mere end kvinder, skyldes det måske, at de i højere grad får et kick ud af være den, der tjener mest. Det viser ny tysk forskning ifølge Ingeniøren.

Forskere fra Universitetet i Bonn har målt blodgennemstrømningen i hjernens belønningscenter, og de konstaterer, at den øges, når mænd tjener flere penge end en kollega.

I undersøgelsen blev 38 mænd parvist anbragt i hjernescannere og blev bedt om at gætte, hvor mange prikker, der blev vist på skærme foran dem. Bagefter fik de at vide, om de havde gættet rigtigt, og hvor mange penge de havde tjent på baggrund af antallet af rigtige gæt. De fik også at vide, hvordan den anden forsøgsperson havde klaret sig, og hvor meget det havde indbragt ham.

Forsøget viste, at blodsgennemstrømningen i hjernens belønningscenter var væsentligt større, når mændene tjente mere end den anden testperson.

Resultaterne er blevet fulgt op af en lignende undersøgelse med kvindelige forsøgspersoner. Denne undersøgelse viste, at konkurrencemomentet tilsyneladende ikke er så vigtig en faktor hos kvinder, som hos mænd.

[email protected]

Kilde: