Lunken modtagelse af jobplan

DI's vurdering af regeringens jobplan som god, men ikke nær god nok, deles helt og holdent af organisationerne Handel, Transport og Service og Dans...

Slettet Bruger,

21/01/2008

DI's vurdering af regeringens jobplan som god, men ikke nær god nok, deles helt og holdent af organisationerne Handel, Transport og Service og Dansk Erhverv. Det er fint med en begrænsning af retten til supplerende dagpenge, men regeringen kunne godt være gået endnu længere. Og så mener både HTS og Dansk Erhverv på, at tiden er inde til mere vidtgående reformer på det danske arbejdsmarked.

"Det er nu, hvor virksomhederne mangler arbejdskraft, vi skal gennemføre reelle reformer. Der er bl.a. et presserende behov for en kortere dagpengeperiode, der bør sættes ned fra 4 til 2 år. Derudover har vi stærkt behov brug for en hurtigere udfasning af efterlønnen, hvis vi skal skaffe hænder nok til det danske arbejdsmarked nu og i fremtiden," siger direktør Laurits Rønn fra Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Begge organisationer fremhæver i deres kommentar, at danske virksomheder i andet halvår af 2007 stod med 66.000 stillinger, der ikke kunne besættes.

Ingen jubel på Christiansborg
Heller ikke blandt de politiske partier på Christiansborg får jobplanen den luneste modtagelse. Partierne fra Enhedslisten til det Radikale Venstre må betegnes som meget skeptiske, men også regeringens støtteparti sår tvivl om planens fremtid. Dansk Folkeparti er nemlig ikke begejstrede for planerne om en halvering af perioden, hvor man kan modtage supplerende dagpenge.

"Jeg er meget skeptisk over for at ændre i perioden for modtagelse af supplerende dagpenge. Jeg frygter, at det vil betyde, at mere personale vil forlade plejesektoren til fordel for job i industrien," siger Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted til Ritzau.

Kun hvis kommunerne beviser, at de vil oprette flere fuldtidsstillinger i plejesektoren, vil Bøgsted være med til at tale om at begrænse retten til supplerende dagpenge.

[email protected]

Kilde: