Liberalisterne fremlægger 10 teser

Partiet Liberalisterne, som forsøger at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg, er også hoppet med på den politiske modedille med at ...

Slettet Bruger,

07/04/2008

Partiet Liberalisterne, som forsøger at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg, er også hoppet med på den politiske modedille med at fremlægge teser for den politik, som bør føres.

Men modsat socialdemokraten Mette Frederiksens teser, handler Liberalisternes mere om, hvilken politik der ikke skal føres, forklarer Liberalisternes formand Torben Mark Pedersen.

"Mette Frederiksen og hendes 9 teser - og ikke mindst den 9. om, at 'Verden har behov for mere politik - ikke mindre' - repræsenterer i en nøddeskal dét, som Liberalisterne vender sig imod: Politikere der vil indrette samfundet efter deres eget hoved i stedet for at lade den enkelte selv bestemme, hvad der er et godt liv for hende eller ham. Det er nemlig kernen i liberalismen: At den enkelte har frihed til selv at vælge, hvordan vedkommende vil leve sit liv, så længe det ikke krænker andre menneskers tilsvarende frihed," skriver Torben Mark Pedersen i en pressemeddelelse.

Her følger Liberalisternes teser:
  1. Den enkelte skal have størst mulig frihed til at leve sit liv, som vedkommende ønsker, så længe det ikke krænker andre menneskers tilsvarende frihed.
  2. Staten skal ikke stille sig til dommer over, hvad der er en rigtig og forkert måde at leve på.
  3. Personlig frihed og ansvar hører sammen.
  4. Frihed er vigtigere end flertalsstyre.
  5. Mere politik er ikke løsningen.
  6. Pengene skal følge borgerne.
  7. Det skal altid kunne betale sig at arbejde.
  8. Lavere skatter fører til større frihed, velfærd og velstand.
  9. Ansvar for ens eget og ens families liv er ikke kun en pligt - det er også en ret.
  10. Det er et fælles ansvar at hjælpe dem, der ikke kan klare sig selv.
[email protected]

Kilde: