Liberal Alliance siger nej til Wilders

Liberal Alliance vil blokere for en invitation til den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders til den internationale konference om ytr...

Slettet Bruger,

25/03/2009

Liberal Alliance vil blokere for en invitation til den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders til den internationale konference om ytringsfrihed og antiradikalisering, som skal holdes i København i juni, skriver Politiken.

"Vi skal ikke gøre konferencen til et eller andet freakshow, hvor vi bare trækker dem, der kan lave allermest ballade i gaden, fordi vi skal vise, hvor ufattelig modige vi er," siger Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, til avisen.

Både de Konservative med Samuelsens tidligere partifælle Naser Khader i spidsen og Dansk Folkeparti vil ellers gerne have Wilders med til konferencen.

"Det er bare Anders Samuelsens fem minutters berømmelse, som han skal have en gang imellem," siger DF-formand Pia Kjærsgaard, som ikke mener, at Liberal Alliance har vetoret i spørgsmålet, selvom konferencen er aftalt mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance på sidstnævnte partis initiativ.

Naser Khader mener, at Geert Wilders er den helt rigtige person at invitere.

"Wilders er ikke min kop te, men efter at han blev afvist i England, er han mere relevant end nogensinde før ved en konference om ytringsfrihed," siger Naser Khader til Politiken.

Anders Samuelsen ser anderledes på det:

"Vi kan ikke blive ved med at diskutere på det niveau de næste ti år. Vi skal bruge konferencen til at flytte debatten til Muhammedkrise 2.0. Jeg kan ikke se, at Geert Wilders kan bidrage med noget konstruktivt i forhold til den situation, vi står i nu i Danmark," siger han.

[email protected]

Kilde: