Liberal Alliance er skuffet over regeringens skattereform

"Skattelettelserne er for små og de kommer for sent

Slettet Bruger,

24/02/2009

"Skattelettelserne er for små og de kommer for sent. Regeringen burde kopiere Forårspakke I og sænke skatten med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2009. Hvis man kunne dengang, kan man også i dag."

Det siger lederen af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, som er skuffet over, at regeringen med sin skattereform ikke tager hårdere fat for at afbøde den internationale krise og den stigende ledighed.

"Foråret 2009 vil gå over i historien som 'Det Forsømte Forår', hvis regeringen ikke under forhandlingerne viser vilje til at gøre en stærkere indsats for at sætte turbo på vækst og beskæftigelse," siger Anders Samuelsen.

Forårspakke I gav skattelettelser med tilbagevirkende kraft for at sætte gang i hjulene med det samme. Forårspakke II udskyder skattelettelserne til 1. januar 2010.

"12 milliarder i underfinansiering er ikke ambitiøst. Det er kun marginalt mere end skattepakken i 2004, men truslen mod beskæftigelsen og den økonomiske vækst er meget, meget alvorligere i dag. Den udfordring kunne regeringen have taget op ved f.eks. at fjerne topskatten i ét hug og lette yderligere i bunden," siger Anders Samuelsen.

Liberal Alliance vil gå til forhandlingerne og argumentere for, at en skattereform skal være mere effektiv, bebuder Samuelsen.

"Jeg tror, at regeringen er modtagelig for saglige argumenter. Vi vil have sat regnestykkerne op, så vi får en saglig forhandling. Landets situation er så alvorlig, at traditionelle populær-politiske argumenter må vige for saglige hensyn til vækst og beskæftigelse," siger Liberal Alliance-lederen.

[email protected]

Kilde: