Lene Espersen til S og DF: Drop misundelsen

Slettet Bruger,

23/08/2007

Den konservative formand Bendt Bendtsen har muligvis været lidt spag i mælet i de seks år, han har siddet ved Anders Fogs højre hånd i regeringen. Men nu melder justitsminister og konservativ kronprinsesse Lene Espersen sig på banen med en skarp kritik af, hvad hun kalder for Socialdemokraterne og Dansk Folkepartis "misundelsesretorik" over for de privatansatte.

"De kan ikke unde andre end de offentligt ansatte at få en ekstra gevinst. Jeg har svært ved at forstå, hvorfor man er så misundelig i forhold til de privatansatte," siger Lene Espersen til Berlingske Tidende.

"Der er noget, der undrer os utroligt meget, og det er den misundelsesretorik, som vi har hørt fra Helle Thorning-Schmidt og Pia Kjærsgaard. Med skattelettelsen opfylder regeringen den ene del af Socialdemokraternes og Dansk Folkepartis ønske, nemlig at give de offentligt ansatte flere penge, og at vi så også giver til de privatansatte er nok til, at de flipper fuldstændig ud. Det synes jeg er meget, meget besynderligt," siger Lene Espersen og påpeger, at Helle Thorning-Schmidt og Pia Kjærsgaard har stået på tæerne af hinanden for at love mere i lønposen til de offentligt ansatte.

"Fuldstændig absurd retorik"
Den udmelding er Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard bestemt ikke glad for. Det er "ikke klogt" at komme med den slags udtalelser, lige før de politiske forhandlinger om skatteplanen begynder i morgen, siger hun.

"Lene Espersens udtalelse er en fuldstændig absurd retorik. Vores fornemste opgave er at være regeringens sociale garant, og efter den udtalelse er det da blevet endnu mere vigtigt," siger Pia Kjærsgaard.

Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, er ikke overraskende fuldstændig enig.

"Hvor skal arbejdskraften komme fra?"
"Vi har ikke et problem med, at danskerne tjener penge. Men vi stiller spørgsmål ved, om man skal tage fornøjelserne først, eller om man skal få fællesskabet til at fungere. Og der synes vi ikke, at de Konservative har sikret, at velfærdsstaten fungerer, og det vil vi gerne have den til, før vi tager hul på skattefornøjelserne," siger hun.

Hos De Konservative undrer Lene Espersen sig over, hvordan Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti vil skaffe nok ledige hænder til at løfte alle de opgaver, som de vil have det offentlige til at udføre.

"I vil give flere penge til velfærd, I vil gøre livet bedre for de ældre, for daginstitutionerne og for en lang række områder, men hvor skal menneskene komme fra? Det offentlige mangler i dag arbejdskraft. Og når man spørger dem, hvor alle de nye medarbejdere skal komme fra, så er der intet svar. Grunden til, at vi har lagt så meget vægt på, at grænsen for mellem- og topskatten hæves, er, at det er den mest effektive måde at sikre, at der bliver flere hænder."

[email protected]

Kilde: