Lektor i retorik: Ritts løfte var et løfte

Slettet Bruger,

10/07/2007

Foreholdt Ritt Bjerregaards udtaler i valgkampen 2005 er sprogeksperten Charlotte Jørgensen, der underviser på retorikstudiet ved Københavns Universitet, klar med en kontant vurdering af overborgmesteren.

"Når man holder dagens udtalelser op mod de konkrete udsagn fra 2005, så er der for mig ingen tvivl om, at Ritt Bjerregaard bryder sit valgløfte," udtaler Charlotte Jørgensen til Jyllands-Posten.

Det er blandt andet en udtalelse fra et debatindlæg i Information, der får retorikeren til at komme til den konklusion. I indlægget skriver Ritt, at hun har "bundet" sig til at bygge boligerne.

"Når Ritt Bjerregaard ligefrem skriver i et debatindlæg, "at jeg har bundet mig til", så laver hun en tydelig sproghandling, der kun kan forstås på den måde, at hun forpligter sig," siger Charlotte Jørgensen.

Også Ritt Bjerregaards udtalelser i et interview i JP kun tre dage før valget underbygger for Charlotte Jørgensen, at løfterne er et løfte. Uden at ville tage ordet garanti i sin mund, svarer Ritt to gange at det vil lykkes at få bygget de 5.000 boliger.

Geertsen enig
Retoriklektoren ligger dermed på linje med Venstre fritids- og kulturborgmester Martin Geertsen. Han kommenterede tidligere i dag dagens udmeldinger fra Ritt Bjerregaard på P4 København.

"Jeg har den opfattelse at alle Københavnere havde det indtryk at Ritt Bjerregaard faktisk meget håndfast lovede 5000 boliger på fem år til 5000 kroner.Det var faktisk kronjuvelen i hendes valgkamp, og hovedårsagen til at hun blev overborgmester, så jeg synes sådan set at man kan gå så langt,som til at sige, at det har været det rene snyd og bedrag," siger Martin Geertsen.

[email protected]Kilde: