Lejeloven bremser udlejninger

Boligejer vil gerne udleje og lejer vil gerne leje, men de bliver forhindret af lejeloven

Slettet Bruger,

30/07/2009

Boligejer vil gerne udleje og lejer vil gerne leje, men de bliver forhindret af lejeloven. Det er virkeligheden for mange i storbyerne, skriver politiken.dk.

Eksempelvist kan en ny ejerlejlighed i København på 50 kvadratmeter koste helt op til 9.000 kr. om måneden for ejeren, men ifølge lejelovens bestemmelser må en udlejer højst tage 3.000 kr. i husleje. Det betyder, at boligejeren taber 6.000 kr. om måneden på at udleje, hvilket selvsagt betyder, at udlejningen ikke bliver til noget. Og så taber både udlejer og lejer.

"Huslejenævnene fastsætter huslejer, som er økonomisk umulige for en udlejer at leve op til. Det får mange boligejere til at opgive at leje ud, og så går lejemarkedet endnu mere i stå," siger direktør i Sammenslutningen af Private udlejere, Mark Jensen, til politiken.dk.

"Langt de fleste private udlejere har slet ingen intention om svindel, men derimod blot at leje en bolig ud til en rimelig pris, som bare nogenlunde svarer til deres driftsomkostninger på ejendommen," fortsætter han.

Huslejenævnet i København ønsker ikke at kommentere om huslejefastsættelsen er urimelig, da de mener, at det er et politisk spørgsmål.

Klik her for at læse mere på politiken.dk.

[email protected]

Kilde: