Ledere: Aldersdiskrimination skal være lovligt ved ansættelse

Formanden for Ledernes Hovedorganisation, Svend Askær, vil have lempet reglerne for aldersdiskrimination, så virksomheder kan være mere ærlige, når...

Slettet Bruger,

07/04/2008

Formanden for Ledernes Hovedorganisation, Svend Askær, vil have lempet reglerne for aldersdiskrimination, så virksomheder kan være mere ærlige, når de søger efter nyt personale, skriver dr.dk.

"Ingen sjæl har glæde af, at de lidt ældre ledige ledere skal sende udsigtsløse ansøgninger til stillinger, hvor arbejdsgiveren på forhånd har besluttet at ansætte en yngre ansøger," siger Svend Askær ifølge dr.dk.

I dag er det forbudt at skrive i et jobopslag, at man ønsker at ansætte en person med en bestemt alder, men det forbud skal ophæves, mener Ledernes Landsorganisation.

"Vi ved jo, at man ikke kan have en afdeling, hvor alle er 25 år eller alle er 60 år. Det er helt legitimt at ønske en spredning, men man må ikke skrive det i en jobannonce. Der må vi være ærlige og sige, at det kan være spild af såvel de ledige lederes tid, som de ledere der skal læse ansøgningerne," siger Svend Askær.

Udgangspunktet for hans kritik af lovgivningen er tre aktuelle sager, hvor ledige ledere har fået afslag med henvisning til deres alder. Der er allerede faldet erstatning i de to.

"Disse tre sager er kun kommet frem, fordi arbejdsgiveren har været skødesløs nok til at give en ærlig begrundelse. Hvad med de tilfælde, hvor arbejdsgiveren har samme holdning, men blot har tilstrækkelig snilde og juridisk indsigt til at konstruere en anden forklaring? Her har den ældre leder ikke en kinamands chance for at få jobbet, og kunne måske bruge sin tid og søgning bedre andetsteds," mener Svend Askær ifølge dr.dk.

[email protected]

Kilde: