Leder: Udsigten til skattelettelser

Slettet Bruger,

09/07/2007

Det er svært at se hvor råderummet til skattelettelser skal komme fra.

I dag offentliggjorde Finansministeriets og Erhvervs- og Økonomiministeriets DREAM-gruppe nemlig en fremskrivning af det offentlige forbrug. Konklusionen var, at fortsætter regeringen med at bruge penge i samme takt som hidtil, kan vi se frem til skattestigninger på absurde 14 procentpoint.

Konfronteret med dette svarer Kim Andersen, at regeringen sænkede skatten i 2004 og vil gøre det igen, når der er økonomisk råderum. Hvordan det råderum skal opstå, når regeringen fortsætter med at bruge penge som en sømand på landlov, kan være svært for os helt almindelige mennesker at forstå. Men så er det godt, at vi har Kim Andersen.

8.000.000.000 kr. Så meget koster resultatet af trepartsforhandlingerne og så meget øges det offentlige forbrug med i 2008.

Hvis kursen ikke lægges om betyder det skattestigninger og ikke skattelettelser. Det er på tide, at regeringen begynder aktivt at prioritere skattelettelser. Lige nu prioriteres alt fra erhversstøtte til vindmølleindustrien over statsstøtte til bestseller-forfattere til subsidiering af arbejdsduelige menneskers lediggang. Alle tænkelige projekter og gøgl kan få offentlig støtte. Samtidig forventes det, at de der finansierer gildet, gør dette gladeligt og uden brok.

Det er på tide, at Danmarks nettoskatteydere siger fra, og forlanger at skattelettelser ikke skal vente på, at et råderum daler ned fra himlen, mens regeringen bruger stadig flere penge. Råderum er ikke noget, der en dag falder ned fra himlen. Et råderum er noget man skaber.

Kilde: