Leder: Tillykke regering!

Slettet Bruger,

11/09/2007

Tillykke regering! Så vandt I endelig, hurra!

Nu har I øvet jer siden 2001, og hvert år er I blevet nummer to, men nu er den der. Åh, sejrens sødme ... Hvem skulle have troet, at det var muligt? Hvis nogen før 2001 havde sagt, at en dag - en skønne, skønne dag! - så vil den borgerlige regering formå at bruge så mange penge i den offentlige sektor, at Socialdemokraterne formand må give fortabt og sige om sit partis alternative finanslovsforslag: "Vi vil ligge nogenlunde på niveau med regeringen i offentligt forbrug næste år" - så ville folk jo bare have rystet på hovedet!

Men I har arbejdet hårdt på at nå målet, og sejren er helt fortjent. I har måttet give afkald på alle jeres gamle principper om mindre stat og mere privat, og at pengene ligger bedst i borgernes lommer, men I har gjort det uden at kny. Jeres offervilje har på det punkt være mageløs. I har opgivet årelange venskaber med folk som med deres gamle idéer ville have stået i vejen for jeres målsætning, men også det har I gjort uden at lade jer gå på af den skuffelse, som I er blevet mødt med hos dem, som tidligere holdt så meget af jer. I har simpelthen bare været benhårde her!

Nu kan I så læne jer tilbage og betragte jeres værk: En perfekt valgkampmaskine som ikke lader Socialdemokraterne få et ben til jorden. Deres gamle våben, at de altid var villige til at lade pengene fosse hurtigere ud af statskassen, end I var, er nu helt værdiløst. I har slået dem ved at blive som dem. Alle de gamle socialdemokratiske vælgere har slet ikke nogen grund til at stemme socialdemokratisk længere, for de kan få helt samme vare hos jer. Jamen, det er jo genialt!

Der findes selvfølgelig de sædvanlige lænestolsliberalister og borgerlige brokkere, som vil hævde, at en politiker, der har som eneste strategi at tilpasse sig de herskende meninger for at vinde et fint sæde, ikke gør nogen som helst forskel og helt har glemt, hvad en politikers mål burde være, nemlig at ændre på systemerne i overensstemmelse med sine oprigtige holdninger. Men disse mennesker har ikke forstået moderne politik og det moderne menneske. Livet handler ikke om at gøre en forskel til det bedre, det var noget man troede i gamle dage. At komme i medierne, være noget ved musikken, få en titel der lyder flot, det er det, der betyder noget.

Nogen melder sig til Paradise Hotel, men I har valgt Christiansborg som jeres skueplads, for her er pengene større og berømmelsen mere langtidsholdbar. Og I gør det forbandet godt, tillykke med det, regering!

Kilde: