Leder: System- og kulturfejl

Ligegladhed - det er hovedårsagen til, at anden generations-indvandrere på Nørrebro gang på gang opfører sig brutalt, asocialt og dumt, senest natt...

Slettet Bruger,

11/02/2008

Ligegladhed - det er hovedårsagen til, at anden generations-indvandrere på Nørrebro gang på gang opfører sig brutalt, asocialt og dumt, senest natten til mandag hvor de brændte biler og containere af og kastede med sten mod brandvæsenet. De er ligeglade med, hvad andre tænker om dem, fordi de er ligeglade med deres fremtid. Og det er de, fordi de kan tillade sig at være det.

I Velfærdsdanmark kan man opføre sig lige så tosset, man vil, det får aldrig for alvor konsekvenser. Jojo, man kan komme i fængsel, hvis man er rigtig slem, men det er jo kun en overgang og ødelægger i øvrigt ikke livsplanerne for ham, der ikke rigtigt har nogen. Kontanthjælpen eller førtidspensionen - den sidste belønnes man med livsvarigt, hvis man bare kan overbevise sin socialrådgiver om, at man er "psykopat" nok - bliver udbetalt, uanset at man fuldstændig selvforskyldt er havnet i ledighed.

Spiller det ikke en rolle, at bøllerne for hovedpartens vedkommende kommer fra muslimske familier? Jo, det ser sådan ud. Vi mangler i hvert fald endnu at høre om vietnamesiske, indiske eller kinesiske invandrerbander. Forklaringen må findes i den offerkultur, som trives så fuldstændigt hæmningsløst blandt mange muslimer over hele verden. Når disse muslimer konstaterer, at de ikke klarer sig så godt som folk i Vesten, uanset om de bor der eller ej, så spørger de ikke, om det måske kunne skyldes dem selv, deres politiske regimer, den måde de opdrager deres børn på o.s.v. I stedet skyder alt for mange muslimer skylden på alle andre, på diskrimination, på vestlig kulturel og militær imperialisme, på alt muligt der kan tjene til at fritage dem selv for et ansvar.

Så når unge anden generations-indvandrere smadrer Nørrebro, så gør de det i deres egne øjne med god samvittighed. De angriber det samfund, som de har ladet sig bilde ind holder dem nede. Det er fis og humbug, hvilket mange af deres trosfæller beviser hver dag ved at tage en uddannelse og skabe sig en succesfuld karriere, men det danske system gør det nemt for de utilpassede at leve på livsløgnen. Det har ingen konsekvenser for dem.

Systemet skal laves om, selvom ikke meget tyder på, at det vil ske foreløbig - opbakningen til velfærdsstatens ansvarsfritagelse lever i bedste velgående i den danske befolkning. Derfor må indvandrerne selv på banen. Hvem vil være den første til at give sine egne en ordentlig overhaling, på samme måde som Chris Rock gør det i en amerikansk kontekst her?

Kilde: