Leder: Stop gidelstagningen - hæv straffene!

Slettet Bruger,

04/11/2007

Det er nogen værre tøsedrenge, de lastbilschauffører som nu blokerer færger i Frederikshavn og truer med at gøre det andre steder i landet også. De er sure over den strikse kontrol med deres kørsel, og det kan sikkert være rimeligt nok, men deres aktion er det bestemt ikke. I stedet for at lade deres vrede gå ud over dem, der har vedtaget og håndhæver reglerne, tager de andre lastbilchauffører, almindelige rejsende og rederier som gidsler, fordi det er nemmere. Det svarer til, at Peter bliver slået af Store Søren i skolegården, hvorefter han viser sin utilfredshed ved at give Lille Lars en mavepuster. Selv børn ved, at den slags er fejt og urimeligt! Men åbenbart ikke alle lastbilchauffører ...

Denne tradition med at lade det gå ud over uskyldige, når man er utilfreds med noget, synes at være ved at sprede sig fra den politiske venstrefløj, hvor man aldrig har haft noget imod at agere gidseltager i en eller anden påstået god sags tjeneste, til bredere kredse i befolkningen. Senest så vi det for et par måneder siden, da københavnske forældre blokerede daginstitutioner i protest mod små besparelser på landets dyreste børnepasning. Dengang skrev vi om det forhold, at forældrene slap helt ustraffet fra ulovlighederne:

"Når man behandler blokadefænomenet på denne rablende naive måde, så vil det ske oftere og oftere i fremtiden. Flere grupper [...] vil begynde at bruge disse metoder, fordi der slet ingen negative konsekvenser er forbundet med det. Tværtimod ser det grangiveligt ud til at virke efter hensigten."

Der er brug for, at der bliver slået hårdere ned på folk, som lider under den misforståelse, at man gerne må lade det gå ud over tilfældige mennesker, hvis man er vred over noget. Det er ikke holdbart, at det er de mest skruppelløse grupperinger i samfundet, der har de største muligheder for at påvirke den politiske proces. Den omsiggribende tendens til politisk gidseltagning må stoppes, inden problemet vokser os over hovedet. Hæv straffene!

Kilde: