Leder: Pia Kjærsgaards selvvalgte martyrium

Når Socialdemokraterne med jævne mellemrum har beklaget sig over, at Venstre med Anders Fogh Rasmussen i spidsen har stjålet deres politik, så har ...

Slettet Bruger,

08/03/2008

Når Socialdemokraterne med jævne mellemrum har beklaget sig over, at Venstre med Anders Fogh Rasmussen i spidsen har stjålet deres politik, så har de afsløret sig selv som levebrødspolitikere par excellence. For i virkeligheden burde de jo være glade! De har sejret så meget i kampen for deres idéer, at de end ikke behøver at gennemføre dem selv - men i stedet er de bare mopsede over, at de ikke får de velgagerede ministerposter.

Når DF-formand Pia Kjærsgaard nu siger, at hun ikke bare vil dukke op, men også agter at tale ved Villy Søvndals bebudede demonstration mod religiøs og politisk fanatisme, selvom hun slet ikke er inviteret til det, så er det det samme. Hvis hendes primære interesse var at bidrage til modstanden mod totalitær islamisme, så burde Pia Kjærsgaard nøjes med at glæde sig over en omvendt synder, der nu vil medvirke til at sprede budskabet, men i stedet er hun sur og tvær og forsøger at få demonstrationen til at gå op i hat og briller.

Spinstrategerne hos Dansk Folkeparti har rigtigt regnet den her ud, for nu er det så meningen, at Søvndal m.fl. skal gå ud og sige, at de ikke vil have Pia Kjærsgaard med som taler, fordi hun ikke kun er imod de radikale islamister, men imod alle muslimer. Herefter vil Pia Kjærsgaard hævde, at Villy Søvndals demonstration i virkeligheden ikke er imod islamisterne på den rigtige måde, når den ikke engang vil have hende - dronningen af al islammodstand! - med. Og så kan de mundhugges om det i noget tid, Pia Kjærsgaard kan få sit eftertragtede martyrium, og fokus vil blive taget væk fra det væsentligste: At der i det danske samfund er bred enighed om, at byde islamismen som en politisk ideologi, der kræver respekt i form af underkastelse, trods.

Tænk sig hvor glædeligt! Fra venstre mod højre er alle enige om, at respekt er noget, man må gøre sig fortjent til, ikke noget man har krav på. Og alle må i øvrigt finde sig i at blive spottet, hvis kritiske sjæle har lyst til det. Hvilket fint signal at kunne sende til islamisterne - I er så få, vi er så mange, I kan lige så godt pakke sammen først som sidst. I stedet skal det hele nu til at gå op i diskussioner om, hvorvidt Pia Kjærsgaard burde have lov til at tale ved Villy Søvndals demonstration eller ej.

Ærgerligt!

Kilde: