Leder: Mafiametoder i 3F

Slettet Bruger,

07/12/2007

Fagforeningen 3F står med et gevaldigt forklaringsproblem. Stilladsarbejdernes Brancheklub, som er en del af 3F-koncernen, opererer ved brug af mafialignende metoder. Stilladsarbejderformand John Jakobsen praler sågar med det i et interview med venstrefløjsportalen modkraft.dk:

"Kollegaerne mødes, hundrede eller tohundrede mand afhængigt af, hvor stort stilladset er. Og så piller de det ned. Det tager ca. 10 minutter," siger han om den behandling, som virksomheder, der ikke vil underordne sig hans proletariske diktatur, bliver udsat for. Det er ikke bare en uanstændig opførsel, det er også ulovligt, erkender han, men tilføjer så: "Vi har en moralsk ret til at gøre det, vi gør."

3F vil ikke tage afstand fra opførslen. Man ønsker slet ikke at udtrykke en holdning til det, og forklaringen er formentlig, at manden, der udtaler sig på vegne af 3F, Bjarne Høpner, selv er tidligere stilladsarbejderformand og helt enig med sin efterkommer på posten. Hvis han var uenig, kunne han jo bare sige det - det ville være bestemt være til fordel 3F's image at tage klart og tydeligt afstand fra mafiametoder i den faglige kamp.

Nu venter vi så på, at en person, der sidder højere oppe i hierarkiet hos 3F end Bjarne Høpner får sig taget sammen til at lægge afstand til ikke alene stilladsarbejdernes formand, men også til Høpner, fordi han ikke evner det. Et naturligt skridt for at dokumentere en utvetydig modstand mod stilladsarbejdernes metoder ville være simpelthen at eksludere dem fra 3F.

Kilde: