Leder: Liberalisternes problem

Slettet Bruger,

12/12/2007

Sølle 5.000 underskrifter har Liberalisterne samlet ind. Og dem har de ikke engang råd til at sende til Folkeregistret, så de kan komme nærmere deres mål om at blive opstillingsberettigede ved næste folketingsvalg.

"Vi har haft lidt af en økonomisk krise, fordi vi ikke har kunnet skaffe større sponsorer," siger formand Torben Mark Pedersen.

Vi har her på stedet stor sympati for projektet. Der mangler i den grad borgerligt-liberale stemmer i Folketinget - nogen der for alvor kan tale velfærdsstatismen midt imod. Dem findes der ingen af i Folketinget i øjeblikket, selvom man har på fornemmelsen at en stor del af medlemmerne i V&K, særligt V, i virkeligheden går rundt og ønsker et opgør med forsørgerstaten. Men taburetlim klæber lige så meget som almindelig lim, og af til tror man at Venstres største frygt er, at befolkningen finder ud af, hvad de i virkeligheden mener.

Det problem har man ikke med Liberalisterne. Man ved hvad de mener, og man ved hvad de står for. Tilgengæld mangler projektet i den grad format. De mangler en frontfigur der kan skabe et bredere fundament. De mangler klare og tydelige politiske budskaber, som taler til en bredere del af den danske befolkning. Den del der måske ikke har læst Friedmann og Hayek, men som stadig synes, at skatten er for høj, at understøttelsen er for høj, at sygehussektoren fungerer som et polsk bageri i midtfirserne osv. De findes, men man skal tale til dem.

Indtrykket lige nu er af en flok liberalistnørder, en flok ideologiske bogorme, en samling cand. polit'er. De er de politiske partiers svar på en skakklub.

Partiet mangler i den grad gode råd fra en professionel kommunikations-type. En politisk sælger.

Hvis ikke der sker noget, er det ligegyldigt om de bliver opstillingsberettigede eller ej. De kommer ikke ind. Langt fra. Varene i butikken er gode nok, men hylderne er for støvede.

Kilde: